© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 17

09 april 2016

Gestel VE1 - Tivoli VE1 2-4

Na de winterstop zit de klad er een beetje in bij de Tivolianen, of beter gezegd na de twee afgelastingen. Vanaf dat EFC aan de kant was gezet hebben de Tivolianen slechts 120 minuten gespeeld in de afgelopen vijf weken, waarin ook weer bij Brabantia werd verloren. Vandaag tegen voormalig angstgegner Gestel een mooie kans op dit recht te trekken.  De eerste kans van de wedstrijd werd meteen omgezet in een juweeltje van een doelpunt. Frans pegelde hem ouderwets hard onderkant lat binnen: 0-1. Daarna ontspon zich een van de slechtste wedstrijden in lange tijd. Gestel was van een dramatisch niveau en de Tivolianen pasten zich feilloos aan de tegenstander aan. Het tikki-takka-voetbal was vandaag niet op het veld terug te zien. Hierdoor wist Gestel, misschien wel de slechtste tegenstander van het jaar, in de wedstrijd te blijven. Grote kansen bleven uit en de kansen die er waren werden gemist. Tien minuten voor rust werd het ook nog eens gelijk. Robert maakte een overtreding binnen het strafschopgebied: penalty! Deze werd koelbloedig binnengeschoten: 1-1. Het spel werd van kwaad tot erger, dus de rust kwam op een welkom moment. Zo moeizaam als het in de eerste helft ging, zo snel namen de Tivolianen weer de leiding na rust. Binnen een minuut stormden Hakan en Ferry op de Gestelse doelman af. Een simpel tikje breed van Hakan stelde Ferry in staat om makkelijk te scoren: 1-2. Helaas bleek de vreugde maar van korte duur, want het spel was wel iets beter dan in de eerste helft maar zeker nog niet goed. Het doel van Gestel werd wel wat vaker gezocht, maar echt dreigend werden beide ploegen niet. Tot de 18e minuut dan. Hennie verspeelde aan de linkerzijlijn de bal, het gevolg was een simpele binnentikker: 2-2. Het zal toch niet zo zijn dat we tegen dit team daadwerkelijk punten gaan verliezen? Veelzeggend was de 2-3 zo’n tien minuten voor tijd. Robert liep zich goed vrij, ontving een steekpass en ramde de bal in de touwen. Het gevolg was een schreeuw die de frustraties duidelijk weergaf. Feit was wel dat Robert al de zeventiende(!) speler is die dit seizoen scoort namen de Tivolianen. Vijf minuten later was de wedstrijd letterlijk en figuurlijk gespeeld. Frans bediende Makkis, hij draaide zich vrij en schoot raak: 2-4. Zijn vijfde treffer in dienst van de veteranen. Meteen hierna vond de scheidsrechter het alweer welletjes. Het verschil vandaag waren de oplevingen van individuen vandaag. Als je in een zwakke wedstrijd alsnog vier keer weet te scoren, dan pak je uiteindelijk toch de punten mee naar De Heihoef. Een slechte generale repetitie is doorgaans een goede uitvoering, daar moeten de Tivolianen zich na vandaag maar aan vasthouden. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Waalre, die natuurlijk uit zijn op de ultieme revanche. Of dat lukt? We zullen zien. De webryder, Marc van Hout